Over onze zoete passie

Jaren ervaring in de ambachtelijke bereiding van het zoete genot.

Het was de chocomelk en de appeltaart van mijn opa, die Zoete beleving is mij altijd bijgebleven.

Hoe Zoetgenot begon…

Altijd bezig met het ambacht vak verdwaalde ik op een gegeven moment in de administratieve en juridische wereld met altijd wel die droom over dat winkeltje. Een collega zij wel eens als ik de loterij win dan koop ik dat winkelpand, dank Paula!

Ze won natuurlijk nooit maar in 2011 wist ik het zeker, het moet er komen. Het was dan ook niet alleen maar het bakken wat mij aantrok maar ook het ondernemen zelf. Dat zie je nu wel terug in de winkel. Het moest in de binnenstad van Gouda want die sfeer die had mij in 2003 al naar Gouda gebracht. Intiem, gezellig en toegankelijk.

Inmiddels was ZoetGenot uitgegroeid tot de zoete bakwinkel van Gouda. Waar je kon kopen, proeven, leren en beleven. Waar service, kennis en kwaliteit voorop stond. In 2018 ging echter het roer om en sloot ik de winkel om me verder toe te spitsen op de 2 onderdelen die mijn hart het meeste had gestolen. Ik wilde meer bakken en had me ondertussen ontwikkeld tot taartjuf bij de jeugd.

Zoete verrassing in Gouda

De leukste kinderfeestjes

Bij ons of op lokatie

Verrassend voor mij was mijn voorliefde voor het werken met kinderen en dat hebben we ook voortgezet bij ons thuis. Een wellicht voor vele een verrassende keuze wellicht maar we merkte dat de kinderen deze omgeving vertrouwd en minder eng vonden. Bij de ouders merkte we een drempel en in september 2021 hebben we ook de mogelijkheid toegevoegd om in de regio naar de kinderen toe te komen met de bakfiets. Denk er eens aan… geen gesleep en 2 auto voor vervoer meer nodig, enkel een tafel en stoelen en ik doe de rest. Bij ons blijft nog steeds, en maakt het hierdoor ook mogelijk om met een kleiner aantal kinderen aan te schuiven op minder commerciële dagen.

Adriana Zoetgenot

De passie van Zoetgenot

In de diverse opleidingen en cursussen die ik inmiddels hab gevolgd deed ik mijn kennis op. Het bleek t als vanzelf te gaan. ik had feeling en nog veel belangrijker ik vond het leuk. In de workshops kan ik mijn passie delen en met de kinderen tijdens de feestjes is het heerlijk om de kinderen aan je lippen (vingers) te zien hangen. Na het sluiten van de winkel kwam er meer ruimte en tijd om zelf meer taarten te maken. Het ondernemen aan huis met een huiselijke doch professioneel karakter bleek goed te passen bij mij en mijn gezin. Voor welke de passie van bakken ook word gedeeld.

Inmiddels helemaal ondergedompeld in de zoete wereld worden de nieuwste technieken bij ZoetGenot toegepast op taart & Zoet gebak. De mooiste creaties komen uit onze keuken en we bedienen vele klanten met breed uiteenlopende wensen. Met onze stoere bakfiets komen we aan huis of op lokatie maar het belangrijkste is de passie voor zoet, die leeft!